Stads wonen aan het water
Bezoek de website van Iseldoks Bezoek de website van Iseldoks
Bezoek de website van Iseldoks

Doetinchem, bijzondere stad in de Achterhoek

Doetinchem is dé stad van de Achterhoek met z’n prachtige Oude IJssel, een uitgebreid horeca aanbod en historische kenmerken. De oorsprong van deze bijzondere vestingstad gaat terug naar het jaar 838. Uitgegroeid tot een stad met zo’n 57.000 inwoners. Vanuit Nieuwe Haven loop je over de wandelpromenade langs de Oude IJssel binnen een paar minuten naar het centrum van Doetinchem. Het gezellige centrum kent een breed scala aan horecagelegenheden. Zo drink je bijvoorbeeld een lekkere kop thee op het Simonsplein terwijl je uitkijkt op de prachtige historische Catharinakerk. Sluit je dag af met een overheerlijke maaltijd. Afhankelijk van jouw ambiancevoorkeur bezoek je een brasserie, pizzatentje of een van de andere vele restaurants.

Dagelijkse voorzieningen

Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de supermarkt om de hoek. Vanuit Nieuwe Haven loop je over de wandelpromenade langs de Oude IJssel binnen een paar minuten de gezellige binnenstad van Doetinchem in. Hier vind je een uitgebreid en divers winkelaanbod. Van kleinschalige winkeltjes tot de grotere ketens. Voor sport- en medische voorzieningen hoef je de stad niet uit. Een aantal sportmogelijkheden: tennis, zwemsport of fitness. Ook zijn de medische voorzieningen opvallend goed geregeld. Mocht het nodig zijn dan bezoek je het medisch centrum, een specialistische deskundige of het Slingelandziekenhuis.

Stad om de hoek

De gemakken van de stad zijn binnen handbereik. Opvallend zijn de vele boetiekjes. Het wijnhuis, de chocolaterie of traiteur bieden je in Doetinchem nog de authentieke smaak van delicatessen. Liefhebber van cultuur? Bezoek dan eens Schouwburg Amphion of het jaarlijks georganiseerde Stadsfeest en Festival Buitengewoon. Muzikale evenementen waarbij je volop geniet van de sfeer en cultuur. Ook heeft de binnenstad gezellige terrasjes waar het heerlijk vertoeven is en is de stad goed bereikbaar, zo loop je vanuit Nieuwe Haven binnen een paar minuten naar het centraal station.

Iseldoks

Iseldoks is een unieke en dynamische locatie vlakbij het water van de Oude IJssel en wordt in verschillende fasen gebouwd. De eerste fase is inmiddels gerealiseerd. Hier woon je aangenaam en sfeervol met een gevoel van luxe, vrijheid en vakantie. Je woont hier in alle rust terwijl stadse voorzieningen op loopafstand liggen. Een plek met een eigen karakter en identiteit. Stads, modern en nautisch, maar tegelijk sociaal, gezellig en nuchter. Iseldoks; jouw waterrijke woondroom.

Verkoop & informatie

Beekman & Hartman Makelaars
Kapoeniestraat 13
7001 CB Doetinchem
Tel. 0314-332955
info@beekmanhartman.nl
www.beekmanhartman.nl

ten Hag Makelaars
Plantsoenstraat 75
7001 AB Doetinchem
Tel. 0314-332491
doetinchem@tenhag.nl
www.tenhag.nl

Ontwikkeling & realisatie